Håvard Balke blir ny CEO i EMP Secure

Publisert
29/9/2022
This is some text inside of a div block.
1. oktober tar Håvard Balke, nåværende Strategidirektør, over stafettpinnen som øverste leder i EMP Secure. Knut Dommersnes tiltrer som Styreleder og går i tillegg inn i konsernledelsen i Hatteland-konsernet.

I løpet av det siste året har Håvard bidratt med å sette den fremtidige retningen for selskapet.

 - Det trigger meg positivt. Vi er på en reise i et marked som er, og har vært, i sterk endring.

 

5 kjappe med Håvard Balke:

Hvor er du fra?

- Jeg er fra Bryne på Jæren

 Familie?

- Ja! Jeg har to gutter på 10 og snart 8 år.

Hvor startet karrieren?

- Jeg begynte karrieren som utvikler av bankløsninger – det er vel omtrent 20 år siden nå.

Hva gjør du for å koble av?

- Jeg liker å fiske, game (ja, fortsatt), gode serier og matlaging.

Hva er din go-to ‘nå skal jeg imponere’-middag?

- Når jeg skal lage god mat lager jeg sjeldent samme rett to ganger. Jeg liker å utforske nye smaker og sammensetninger – min største glede er reisen frem til maten er lagd (så er det kjekt å nyte den med andre som kan sette pris på det samme).

  

Håvard Balke blir ny CEO i EMP Secure fra 1. oktober.

Håvard sier selv han blir spesielt motivert av å jobbe i en bransje som er i konstant endring. Kanskje ikke så overraskende, med så mange år med strategi- og forretningsutvikling å vise til.

 

- Jeg er vant til å jobbe i miljøer med et høyt tempo og trives veldig godt å være pådriver for endring og alternative tankesett. Jeg er glad i å angripe problemstillinger og muligheter fra ulike vinklinger. På den måten dukker det ofte opp X-faktorer og nye dører åpner seg.

 

Nye satsninger

Høyt tempo blir det, for det er ikke lite som skal skje i EMP Secure den kommende tiden. Selskapet er i utvikling og er allerede i gang med å implementere flere spennende endringer, som han selv har vært med på å iverksette som Strategidirektør.

 

- Vi har i løpet av det siste året jobbet mye med å tydeliggjøre selskapet og satsningene våre. Det innebærer blant annet at vi rigger oss etter våre to hovedforretningsområder: IT Solutions og Cyber Security. Førstnevnte område skal gjenspeile at vi er en løsningstilbyder, og ikke en ren driftsleverandør. Det andre gjenspeiler vår økte satsning innen sikkerhet.

 

Vi har et utrolig stort potensial!

Nye satsninger presenterer nye muligheter. Håvard, som har lang fartstid som leder og strategisk rådgiver i Altibox og Lyse-konsernet, ser mange spennende områder hvor EMP Secure kan vokse videre.

 

- Vi har et utrolig stort potensial! Vi har kanskje noen av landets beste Cloud infrastruktur-konsulenter som kan bistå større kunder med arkitektur og løsninger; vår Cyber Security-satsning er utvidet med Offensive Security og rådgivning, som rigger oss til å bistå kunder i hele verdikjeden relatert til IT-sikkerhet; i tillegg ruller vi ut i disse dager en topp moderne IT-løsning for små- og mellomstore bedrifter. Videre vil vi fortsette reisen med de større kundene våre, hvor vi bidrar med tung IT-kompetanse inn mot deres kjerneområder.

 

Et selskap som spiller på lag

Godt samspill og et motivert team er viktige bidragsytere for suksess når en skal ta sats på nye muligheter.

 

- Det er når folk er engasjert og viser tillit til hverandre at vi klarer å bygge selskapet videre. Det gir meg en utrolig energi og jeg er takknemlig for at jeg får mulighet til å lede et selskap med så dyktige og engasjerte kollegaer!

 

- EMP Secure har i tillegg et sterkt eierskap i ryggen. Hatteland er «sjikkeligt», som vi sier på Jæren; det er jordnært og man har for lenge siden skjønt at det viktigste som må til for å lykkes er folk. Her blir man vist tillit til å bygge og satse. Så da jeg fikk tilbud om å ta over roret som CEO, svarte jeg ‘ja’ uten å blunke. Jeg har stor respekt for grunnlaget som Knut med flere har skapt over de siste 10 årene. Knut har med stor entusiasme bidratt sterkt til selskapets vekst og positive arbeidsmiljø. Jeg ser derfor frem til å samarbeide tett med Knut på veien videre.

Beskytt bedriften
din i dag

Kontakt oss
Microsoft gjennomfører i nærmeste fremtid to prisøkninger, i tillegg til en endring av lisensmodellen for skytjenester. Endringene gjelder globalt og vil dermed påvirke alle som benytter seg av Microsoft sine tjenester.

På generelt grunnlag vil EMP Secure anbefale våre kunder å vurdere en binding av setebaserte lisenser slik at man utsetter varslet prisøkning i inntil 12 måneder.

Detaljer om endringene finner du nedenfor.

Prisøkning på Service Provider License Agreement (SPLA) lisenser

SPLA er et lisensieringsprogram som gir tjenesteleverandører (som EMP Secure) mulighet til å lisensiere Microsoft produkter for sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra egen infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på 5-10% på SPLA-lisenser fra 1. januar 2022. Endringene gjelder globalt, inkluderer akademisk bruk og gjelder følgende lisenser: 

Produktfamilie
Prisøkning
Win Rmt Dsktp Svcs SAL
10%
Windows Rights Mgmt Services CAL
10%
Windows Server DC Core 
10%
Windows Server STD CORE
10%
Core Infrastructure Svr Ste DC Core
7%
Core Infra Svr Ste Std Core 
5%
Office Professional Plus
10%
Office Standard
10%
Office Multi Language  Pack 
10%
Project Professional
10%
Project Server
10%
Project Standard
10%
Visio Professional
10%
Visio Standard
10%
Visual Studio Enterprise
10%
Visual Studio Professional
10%
Visual Studio Test Professional
10%

Prisøkning på Cloud Solution Provider (CSP) lisenser

CSP er et lisensieringsprogram som gir partnere (som EMP Secure) mulighet til å levere Microsoft Azure og Microsoft Office 365 tjenester til sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra Microsoft sin infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på Microsoft 365 og Office 365 fra 1. mars 2022. Disse endringene gjelder følgende produkter: 

Produktfamilie
Prisøkning
Microsoft 365 Business Basic
20%
Microsoft 365 Business Premium
10%
Office 365 E1
25%
Office 365 E3
8,6%
Microsoft 365 E3
12,5%

Endring av lisensmodellen for skytjenester fra Microsoft

Alle setebaserte produkter og tjenester som frem til i dag har vært omfattet av CSP programmet vil nå i stedet bli lagt inn i Microsoft sitt nye program som heter New Commerce Experience (NCE).

Dette innebærer i praksis flere betydelige endringer i pris og fleksibilitet for både EMP Secure som partner og for sluttkunder av disse produktene.

Programmet består i hovedsak av 3 alternativer for lisensiering hvor hver enkelt kunde må ta stilling til hvilket alternativ, eller kombinasjon av alternativer, som vil fungere best for dem.

EMP Secure vil her kunne gi gode råd slik at vi sammen kommer frem til den optimale løsningen for akkurat ditt selskap.

+
-
Alternativ A - Månedsabonnement
+
-
Alternativ B - 12-måneders abonnement
+
-
Alternativ C – 36-måneders abonnement
+
-
Kombinasjon av alternativ A, B og C

Tidsplan for overgang CSP til NCE

1. Januar 2022

Fra denne datoen kan kunder velge å endre sitt abonnement fra CSP til NCE. Dersom man da velger å endre til NCE alternativ B (12-måneders binding), utsetter man i praksis Microsoft sin annonserte prisøkning som finner sted fra 1. mars 2022 til bindingen på NCE er utløpt. 

1. Mars 2022

Denne datoen vil én av to ting skje:
+
-
Dersom du velger å ikke endre abonnement…
Du har ikke aktivt tatt stilling til alternativer for NCE.

Dine eksisterende avtaler på CSP blir omfattet av annonsert prisøkning gjeldende fra 1. mars 2022. Alle nye lisenser du trenger etter denne datoen må kjøpes gjennom NCE programmet.
+
-
Dersom du velger å endre abonnementet…
Du har i perioden 1. januar – 28. februar valgt å gå over fra CSP til NCE alternativ A eller B.

Du forholder deg da til inngåtte avtaler som beskrevet ovenfor.

Etter 1. Mars 2022

Alternativ C blir gjort tilgjengelig.

Skulle det være noen spørsmål, vennligst henvend deg til din kontaktperson hos oss.
EMP Secure AS tar forbehold om eventuelle endringer fra Microsoft etter publisering av innholdet på denne nettsiden, og gir ingen garanti for nøyaktigheten, gyldigheten eller fullstendigheten til informasjonen som er publisert.

Snakk med våre sikkerhetseksperter om løsninger for din bedrift

Markus Færevaag
Offensive Security Manager