EMP Secure bidrar til Karmsund Havns ambisiøse vekstplaner med skreddersydde IT-løsninger.

Publisert
5/3/2024
Som en av de største havnene i Norge og den viktigste hovedlast-behandleren på Vestlandet, har Karmsund Havn et økende behov for digital sikkerhet.

Karmsund Havn er et selskap i betydelig vekst med stor eiendomsmasse og ambisiøse investeringsplaner for de neste 10 årene. Selskapet har høy aktivitet ved alle sine havneområder, noe som krever en robust digital infrastruktur i tillegg til at det skaper et behov for en sømløs IT-hverdag for de ansatte.


Høsten 2022 gjennomførte Karmsund Havn en omfattende anbudsprosess hvor flere kjente selskaper leverte gode tilbud. Hovedmålet var å finne en IT-partner som kunne styrke IT-sikkerheten og tilrettelegge for en sømløs IT-hverdag for det voksende selskapet. Etter grundig valuering ble EMP Secure valgt til ny leverandør av IT-drift for Karmsund Havn.

EMP Secure sine oppgaver vil innbære leveranse av sikkerhetstjenester, brukerstøtte, enhetsdrift av PC, og videre drift av Karmsund Havns Microsoft Tenant. Karmsund Havn får en standardisert pakkeløsning, som er fleksibel og skalerbar etter antall ansatte og behov. I tillegg vil vi fungere som en rådgiver for teknologi og bidra med å finne tilpassede løsninger.

– Med EMP på laget har vi fått oss en totalleverandør som kan sørge for at vi har effektiv, brukervennlig og sikker IT-drift. En leverandør vi kan sparre med og som forstår våre behov, sier Martine Aas, Administrasjons- og IT ansvarlig i Karmsund Havn.

– Vi ser frem til å være en sentral partner for Karmsund Havn innen IT- og sikkerhetstjenester. Vår spisskompetanse for maritime næringer vil sørge for at Karmsund Havn får en trygg, produktiv og moderne IT-plattform tilpasset deres ambisjoner for videre vekst. EMP Secure og Hatteland er spesielt glade for å kunne bidra til Karmsund Havn sine offensive planer ettersom de gir økt verdiskapning lokalt på Haugalandet, sier Stine Valen, Commercial Director IT Solutions i EMP Secure.

Til Karmsund Havn leverer EMP Secure:
  • Backup av O365-tjenester mot AWS
  • Microsoft lisensiering
  • MDR-sikkerhetsløning
  • SecurityOperations Center som overvåker 24/7/365
  • Administrering og sikring av klienter/endepunkt med Microsoft Intun
  • Skybasert printløsning
  • Brukeradministrasjon
Kontakt oss

Beskytt bedriften
din i dag

Microsoft gjennomfører i nærmeste fremtid to prisøkninger, i tillegg til en endring av lisensmodellen for skytjenester. Endringene gjelder globalt og vil dermed påvirke alle som benytter seg av Microsoft sine tjenester.

På generelt grunnlag vil EMP Secure anbefale våre kunder å vurdere en binding av setebaserte lisenser slik at man utsetter varslet prisøkning i inntil 12 måneder.

Detaljer om endringene finner du nedenfor.

Prisøkning på Service Provider License Agreement (SPLA) lisenser

SPLA er et lisensieringsprogram som gir tjenesteleverandører (som EMP Secure) mulighet til å lisensiere Microsoft produkter for sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra egen infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på 5-10% på SPLA-lisenser fra 1. januar 2022. Endringene gjelder globalt, inkluderer akademisk bruk og gjelder følgende lisenser: 

Produktfamilie
Prisøkning
Win Rmt Dsktp Svcs SAL
10%
Windows Rights Mgmt Services CAL
10%
Windows Server DC Core 
10%
Windows Server STD CORE
10%
Core Infrastructure Svr Ste DC Core
7%
Core Infra Svr Ste Std Core 
5%
Office Professional Plus
10%
Office Standard
10%
Office Multi Language  Pack 
10%
Project Professional
10%
Project Server
10%
Project Standard
10%
Visio Professional
10%
Visio Standard
10%
Visual Studio Enterprise
10%
Visual Studio Professional
10%
Visual Studio Test Professional
10%

Prisøkning på Cloud Solution Provider (CSP) lisenser

CSP er et lisensieringsprogram som gir partnere (som EMP Secure) mulighet til å levere Microsoft Azure og Microsoft Office 365 tjenester til sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra Microsoft sin infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på Microsoft 365 og Office 365 fra 1. mars 2022. Disse endringene gjelder følgende produkter: 

Produktfamilie
Prisøkning
Microsoft 365 Business Basic
20%
Microsoft 365 Business Premium
10%
Office 365 E1
25%
Office 365 E3
8,6%
Microsoft 365 E3
12,5%

Endring av lisensmodellen for skytjenester fra Microsoft

Alle setebaserte produkter og tjenester som frem til i dag har vært omfattet av CSP programmet vil nå i stedet bli lagt inn i Microsoft sitt nye program som heter New Commerce Experience (NCE).

Dette innebærer i praksis flere betydelige endringer i pris og fleksibilitet for både EMP Secure som partner og for sluttkunder av disse produktene.

Programmet består i hovedsak av 3 alternativer for lisensiering hvor hver enkelt kunde må ta stilling til hvilket alternativ, eller kombinasjon av alternativer, som vil fungere best for dem.

EMP Secure vil her kunne gi gode råd slik at vi sammen kommer frem til den optimale løsningen for akkurat ditt selskap.

+
-
Alternativ A - Månedsabonnement
+
-
Alternativ B - 12-måneders abonnement
+
-
Alternativ C – 36-måneders abonnement
+
-
Kombinasjon av alternativ A, B og C

Tidsplan for overgang CSP til NCE

1. Januar 2022

Fra denne datoen kan kunder velge å endre sitt abonnement fra CSP til NCE. Dersom man da velger å endre til NCE alternativ B (12-måneders binding), utsetter man i praksis Microsoft sin annonserte prisøkning som finner sted fra 1. mars 2022 til bindingen på NCE er utløpt. 

1. Mars 2022

Denne datoen vil én av to ting skje:
+
-
Dersom du velger å ikke endre abonnement…
Du har ikke aktivt tatt stilling til alternativer for NCE.

Dine eksisterende avtaler på CSP blir omfattet av annonsert prisøkning gjeldende fra 1. mars 2022. Alle nye lisenser du trenger etter denne datoen må kjøpes gjennom NCE programmet.
+
-
Dersom du velger å endre abonnementet…
Du har i perioden 1. januar – 28. februar valgt å gå over fra CSP til NCE alternativ A eller B.

Du forholder deg da til inngåtte avtaler som beskrevet ovenfor.

Etter 1. Mars 2022

Alternativ C blir gjort tilgjengelig.

Skulle det være noen spørsmål, vennligst henvend deg til din kontaktperson hos oss.
EMP Secure AS tar forbehold om eventuelle endringer fra Microsoft etter publisering av innholdet på denne nettsiden, og gir ingen garanti for nøyaktigheten, gyldigheten eller fullstendigheten til informasjonen som er publisert.

Snakk med våre sikkerhetseksperter om løsninger for din bedrift

Markus Færevaag
Offensive Security Manager