En litt annerledes vei til karriere i IT

Publisert
12/2/2024
Tron Kjetil Frøland
Tron Kjetil byttet beite og gikk fra å jobbe som pedagogisk leder til å bli Key Account Manager i IT-bransjen. - Da jeg fikk muligheten om ansettelse var det en drøm som gikk i oppfyllelse, sier han.

Tron Kjetil er opprinnelig fra Karmøy hvor han har tilbrakt store deler av livet sitt. Etter militæret, flyttet han til Stord og Trondheim for å utdanne seg som pedagog. Etter flere år som pedagogisk leder, tok han steget inn i IT-verdenen som fagkonsulent og selger hos gründerselskapet Vigilo. Nå har han hatt gleden av å jobbe hos EMP Secure i over 3 år.

"EMP Secure har alltid vært et selskap jeg har hatt øye på, og jeg har fulgt Hatteland-konsernet på avstand i mange år. Da jeg fikk muligheten om ansettelse, var det som en drøm som kom i oppfyllelse. Selskapet er i stadig utvikling, og det å være en del av et miljø hvor ansatte blir inkludert i avgjørelser, var svært tiltalende for meg."

Tett på kundene

Nå jobber Tron Kjetil som Key Account Manager og har et kommersielt ansvar og tett dialog med selskapets nøkkelkunder. Han har derfor god kjennskap til EMP Secure's produkter og tjenester, og samarbeider tett med det tekniske teamet for å optimalisere løsningene for kundene.

"Det mest spennende med jobben min er å treffe mennesker og være en ambassadør for EMP Secure. Den største utfordringen ligger i tempoet i IT-bransjen. Vi jobber med ferskvare og må hele tiden være oppdatert!"

Når vi spør hva det beste med å jobbe i EMP Secure er, svarer Tron Kjetil at det er kollegaene han jobber med.

"Det er menneskene som jobber i bedriften som gjør dagene mine bra. I EMP Secure har vi en balansert og profesjonell arbeidskultur, samtidig som vi har det gøy sammen. Vi har også et spennende kundenettverk som gir meg muligheten til å møte inspirerende mennesker."

Familiefar og fotballpappa

På fritiden er Tron Kjetil først og fremst en familiefar og fotballpappa for to ivrige gutter. Han bidrar også som trener og deltaker i dugnadsarbeid hos Sportklubben Nord. Når han trenger å senke skuldrene og slappe av, tilbringer han tid på landstedet hvor han jobber på småbruket og i skogen, og ikke minst skaper minner med familien.

"Musikk er også en stor hobby, og jeg prøver å få med meg så mange konserter som mulig." legger han til.

Fremtiden for IT-bransjen

På spørsmålet om hvordan han tror at IT-bransjen vil se ut om 5 år frem i tid, svarer han følgende: "Jeg tror IT-bransjen vil fortsette å bevege seg mot større effektivitet. Standardisering av tjenester vil gjøre arbeidet lettere for alle parter, og automatisering vil spille en stadig større rolle. Som leverandør er det vår oppgave å hjelpe selskaper i denne retningen."

Tips for rask karrierevei

  • Vær lojal og sulten
  • Vis nysgjerrighet og vilje til å lære nye ting
  • Gjør mer enn det som forventes av deg
Kontakt oss

Beskytt bedriften
din i dag

Microsoft gjennomfører i nærmeste fremtid to prisøkninger, i tillegg til en endring av lisensmodellen for skytjenester. Endringene gjelder globalt og vil dermed påvirke alle som benytter seg av Microsoft sine tjenester.

På generelt grunnlag vil EMP Secure anbefale våre kunder å vurdere en binding av setebaserte lisenser slik at man utsetter varslet prisøkning i inntil 12 måneder.

Detaljer om endringene finner du nedenfor.

Prisøkning på Service Provider License Agreement (SPLA) lisenser

SPLA er et lisensieringsprogram som gir tjenesteleverandører (som EMP Secure) mulighet til å lisensiere Microsoft produkter for sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra egen infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på 5-10% på SPLA-lisenser fra 1. januar 2022. Endringene gjelder globalt, inkluderer akademisk bruk og gjelder følgende lisenser: 

Produktfamilie
Prisøkning
Win Rmt Dsktp Svcs SAL
10%
Windows Rights Mgmt Services CAL
10%
Windows Server DC Core 
10%
Windows Server STD CORE
10%
Core Infrastructure Svr Ste DC Core
7%
Core Infra Svr Ste Std Core 
5%
Office Professional Plus
10%
Office Standard
10%
Office Multi Language  Pack 
10%
Project Professional
10%
Project Server
10%
Project Standard
10%
Visio Professional
10%
Visio Standard
10%
Visual Studio Enterprise
10%
Visual Studio Professional
10%
Visual Studio Test Professional
10%

Prisøkning på Cloud Solution Provider (CSP) lisenser

CSP er et lisensieringsprogram som gir partnere (som EMP Secure) mulighet til å levere Microsoft Azure og Microsoft Office 365 tjenester til sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra Microsoft sin infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på Microsoft 365 og Office 365 fra 1. mars 2022. Disse endringene gjelder følgende produkter: 

Produktfamilie
Prisøkning
Microsoft 365 Business Basic
20%
Microsoft 365 Business Premium
10%
Office 365 E1
25%
Office 365 E3
8,6%
Microsoft 365 E3
12,5%

Endring av lisensmodellen for skytjenester fra Microsoft

Alle setebaserte produkter og tjenester som frem til i dag har vært omfattet av CSP programmet vil nå i stedet bli lagt inn i Microsoft sitt nye program som heter New Commerce Experience (NCE).

Dette innebærer i praksis flere betydelige endringer i pris og fleksibilitet for både EMP Secure som partner og for sluttkunder av disse produktene.

Programmet består i hovedsak av 3 alternativer for lisensiering hvor hver enkelt kunde må ta stilling til hvilket alternativ, eller kombinasjon av alternativer, som vil fungere best for dem.

EMP Secure vil her kunne gi gode råd slik at vi sammen kommer frem til den optimale løsningen for akkurat ditt selskap.

+
-
Alternativ A - Månedsabonnement
+
-
Alternativ B - 12-måneders abonnement
+
-
Alternativ C – 36-måneders abonnement
+
-
Kombinasjon av alternativ A, B og C

Tidsplan for overgang CSP til NCE

1. Januar 2022

Fra denne datoen kan kunder velge å endre sitt abonnement fra CSP til NCE. Dersom man da velger å endre til NCE alternativ B (12-måneders binding), utsetter man i praksis Microsoft sin annonserte prisøkning som finner sted fra 1. mars 2022 til bindingen på NCE er utløpt. 

1. Mars 2022

Denne datoen vil én av to ting skje:
+
-
Dersom du velger å ikke endre abonnement…
Du har ikke aktivt tatt stilling til alternativer for NCE.

Dine eksisterende avtaler på CSP blir omfattet av annonsert prisøkning gjeldende fra 1. mars 2022. Alle nye lisenser du trenger etter denne datoen må kjøpes gjennom NCE programmet.
+
-
Dersom du velger å endre abonnementet…
Du har i perioden 1. januar – 28. februar valgt å gå over fra CSP til NCE alternativ A eller B.

Du forholder deg da til inngåtte avtaler som beskrevet ovenfor.

Etter 1. Mars 2022

Alternativ C blir gjort tilgjengelig.

Skulle det være noen spørsmål, vennligst henvend deg til din kontaktperson hos oss.
EMP Secure AS tar forbehold om eventuelle endringer fra Microsoft etter publisering av innholdet på denne nettsiden, og gir ingen garanti for nøyaktigheten, gyldigheten eller fullstendigheten til informasjonen som er publisert.

Snakk med våre sikkerhetseksperter om løsninger for din bedrift

Markus Færevaag
Offensive Security Manager