Espen forteller om SOC

Publisert
25/4/2022
I vårt døgnbemannede Security Operation Center sørger vi for overvåking av dine digitale verdier, fysisk og teknisk infrastruktur. Les hva Espen har å si om SOC og hvorfor det er så viktig.

Espen forteller om SOC

I vårt døgnbemannede Security Operation Center sørger vi for overvåking av dine digitale verdier, fysisk og teknisk infrastruktur. Med et dedikert og erfarent personell, en moderne plattform og god skalerbarhet kan vi håndtere et hvert forsøk på angrep. SOC sørger for at du får oversikt over situasjonen, prioriterer handlinger og tiltak samt håndtere informasjonsflyt. Les mer om vår SOC.

Hva er i grunnen SOC?

SOC står for Security Operation Center. SOC er et viktig kontaktpunkt ved alle typer hendelser, både sikkerhetsrelatert og operasjonelt. Her jobber vi kontinuerlig med å beskytte data og verdier til våre kunder.

 

Og hvorfor skal bedrifter la EMP Secure ta seg av datasikkerheten?

Vi har overvåking hele døgnet i vår SOC. Vi har god oversikt og kan håndtere alle typer dataangrep på din bedrift. Du kan dermed fokusere på din forretning, mens vi sørger for at data og verdier er godt beskyttet. En undervurdert verdi ved SOC er at vi overvåker og gjør tiltak også når du ikke er på jobb. Skurkene tar nemlig ikke fri, men du kan likevel redusere bekymringene dine og sove godt.

 

Hva er din bakgrunn og rolle?

Jeg er SOC Manager i EMP Secure. Jeg har mangeårig erfaring innen IT og IT-sikkerhet, blant annet fra Tietoevry og Gassco. For meg dreier det seg om å forstå kundene sin situasjon samt gi trygg og god bistand. Jeg jobber mye med å gjøre datasikkerhet enkelt å forstå for kundene. Sammen med våre sikkerhetseksperter legger vi opp en forståelig struktur som skal beskytte kundene på ulike nivåer.  

 

Jeg har alltid vært veldig fokusert på gode kundeopplevelser. I tillegg til vårt sterke fokus på kvalitet og pålitelighet, sørger jeg for at kundene blir godt tatt imot når de kontakter SOC.

 

Hvordan kommer man i gang?

Ta en prat med meg eller en av våre sikkerhetsrådgivere. Mange er usikre og vet ikke hvordan de skal ta fatt på sin datasikkerhet, men det kan vi hjelpe deg med. Alle har ikke nødvendigvis likt behov og det viktigste er da å få definert hva som er rett for ditt selskap. Dette kan vi hjelpe deg med.

Ta kontakt med Espen her:

espen.bjorgen@hatteland.com

Beskytt bedriften
din i dag

Kontakt oss
Microsoft gjennomfører i nærmeste fremtid to prisøkninger, i tillegg til en endring av lisensmodellen for skytjenester. Endringene gjelder globalt og vil dermed påvirke alle som benytter seg av Microsoft sine tjenester.

På generelt grunnlag vil EMP Secure anbefale våre kunder å vurdere en binding av setebaserte lisenser slik at man utsetter varslet prisøkning i inntil 12 måneder.

Detaljer om endringene finner du nedenfor.

Prisøkning på Service Provider License Agreement (SPLA) lisenser

SPLA er et lisensieringsprogram som gir tjenesteleverandører (som EMP Secure) mulighet til å lisensiere Microsoft produkter for sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra egen infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på 5-10% på SPLA-lisenser fra 1. januar 2022. Endringene gjelder globalt, inkluderer akademisk bruk og gjelder følgende lisenser: 

Produktfamilie
Prisøkning
Win Rmt Dsktp Svcs SAL
10%
Windows Rights Mgmt Services CAL
10%
Windows Server DC Core 
10%
Windows Server STD CORE
10%
Core Infrastructure Svr Ste DC Core
7%
Core Infra Svr Ste Std Core 
5%
Office Professional Plus
10%
Office Standard
10%
Office Multi Language  Pack 
10%
Project Professional
10%
Project Server
10%
Project Standard
10%
Visio Professional
10%
Visio Standard
10%
Visual Studio Enterprise
10%
Visual Studio Professional
10%
Visual Studio Test Professional
10%

Prisøkning på Cloud Solution Provider (CSP) lisenser

CSP er et lisensieringsprogram som gir partnere (som EMP Secure) mulighet til å levere Microsoft Azure og Microsoft Office 365 tjenester til sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra Microsoft sin infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på Microsoft 365 og Office 365 fra 1. mars 2022. Disse endringene gjelder følgende produkter: 

Produktfamilie
Prisøkning
Microsoft 365 Business Basic
20%
Microsoft 365 Business Premium
10%
Office 365 E1
25%
Office 365 E3
8,6%
Microsoft 365 E3
12,5%

Endring av lisensmodellen for skytjenester fra Microsoft

Alle setebaserte produkter og tjenester som frem til i dag har vært omfattet av CSP programmet vil nå i stedet bli lagt inn i Microsoft sitt nye program som heter New Commerce Experience (NCE).

Dette innebærer i praksis flere betydelige endringer i pris og fleksibilitet for både EMP Secure som partner og for sluttkunder av disse produktene.

Programmet består i hovedsak av 3 alternativer for lisensiering hvor hver enkelt kunde må ta stilling til hvilket alternativ, eller kombinasjon av alternativer, som vil fungere best for dem.

EMP Secure vil her kunne gi gode råd slik at vi sammen kommer frem til den optimale løsningen for akkurat ditt selskap.

+
-
Alternativ A - Månedsabonnement
+
-
Alternativ B - 12-måneders abonnement
+
-
Alternativ C – 36-måneders abonnement
+
-
Kombinasjon av alternativ A, B og C

Tidsplan for overgang CSP til NCE

1. Januar 2022

Fra denne datoen kan kunder velge å endre sitt abonnement fra CSP til NCE. Dersom man da velger å endre til NCE alternativ B (12-måneders binding), utsetter man i praksis Microsoft sin annonserte prisøkning som finner sted fra 1. mars 2022 til bindingen på NCE er utløpt. 

1. Mars 2022

Denne datoen vil én av to ting skje:
+
-
Dersom du velger å ikke endre abonnement…
Du har ikke aktivt tatt stilling til alternativer for NCE.

Dine eksisterende avtaler på CSP blir omfattet av annonsert prisøkning gjeldende fra 1. mars 2022. Alle nye lisenser du trenger etter denne datoen må kjøpes gjennom NCE programmet.
+
-
Dersom du velger å endre abonnementet…
Du har i perioden 1. januar – 28. februar valgt å gå over fra CSP til NCE alternativ A eller B.

Du forholder deg da til inngåtte avtaler som beskrevet ovenfor.

Etter 1. Mars 2022

Alternativ C blir gjort tilgjengelig.

Skulle det være noen spørsmål, vennligst henvend deg til din kontaktperson hos oss.
EMP Secure AS tar forbehold om eventuelle endringer fra Microsoft etter publisering av innholdet på denne nettsiden, og gir ingen garanti for nøyaktigheten, gyldigheten eller fullstendigheten til informasjonen som er publisert.

Snakk med våre sikkerhetseksperter om løsninger for din bedrift

Markus Færevaag
Offensive Security Manager