Fra Marketing i Vietnam, til IT i Norge – Nina Phams reise inn i tech

Publisert
1/11/2022
Nina Pham, tidligere Marketing Account- og Project Manager for store, globale merkevarer, har nå tatt steget over i IT-verdenen – spesifikt til EMP Secure. Vi tok en prat med henne om overgangen til en norsk IT-hverdag og hva hun mener tech-bransjen bør gjøre for å få flere kvinner med på laget.

Nina, fortell litt om deg selv – du flyttet nylig hjem til Karmøy fra Vietnam?

- Stemmer! Jeg tilbrakte syv år i Sør-Øst-Asia hvor jeg både studerte og jobbet. Jeg er utdannet innen Internasjonal markedsføring og har jobbet som Account Manager og Prosjektleder for både globale og lokale merkevarer som Dove, Vaseline, Tinder og mange flere. Etter hvert ville jeg komme nærmere det skandinaviske markedet, så da begynte jeg som Prosjektleder i et dansk outsourcing selskap innen grafisk produksjon mot norske, danske og svenske kunder.
 

Hva var det med Vietnam som gjorde at du ble værende så lenge?

 - Vietnam er en av verdens raskest voksende økonomier, noe som er kjempespennende. I tillegg har jeg røtter derfra. Siden jeg snakker språket flytende, ble det også en stor fordel for kundene at jeg kunne hjelpe de med å overkomme kommunikasjons-barrierer og optimalisere samarbeid på tvers av avdelinger, så det var mange muligheter å ta av. 


Så flyttet du tilbake til Norge og ble en del av EMP Secure – hvorfor tok du det steget?

- Etter nesten syv år utenfor Norden følte jeg at jeg var klar for å prøve noe nytt, og det å få muligheten til å jobbe med teknologi var det som vekket min interesse. EMP Secure er et utrolig spennende selskap i vekst. Jeg er svært fremtidsorientert og liker å være med på vekst og utvikling, så det passet perfekt.

Da jeg flyttet ville jeg overraske mine venner og min familie, så beslutningen ble tatt i all hemmelighet. Plutselig var jeg hjemme igjen på Karmøy!


Hva blir dine ansvarsområder i EMP og hva vil du bidra med?

- I rollen som Prosjektleder har jeg det fulle ansvaret for ledelse av tverrfaglige team, samt tredjeparts-leverandører. Fokuset ligger i å gjennomføre prosjekter i henhold til bedrifts prosesser, som er lagt til grunn for å sikre topp leveranse. For meg handler det om å forstå kundens behov og bruke den kompetansen vi har internt til å hjelpe de med å effektivisere arbeidet sitt, og å nå sine mål.

Hva ser du på som utfordrende i for kundene i dag, med tanke på deres digitale vekst?

- I en stadig voksende teknologiverden kan det være både spennende og utfordrende for bedrifter. I en verden der ‘data is gold’, sammen med innovative løsninger for å optimalisere jobbhverdagen, øker også truslene rundt cyberangrep. Derfor er det viktig å være frempå og holde seg oppdatert hele tiden, slik at man er rustet for de truslene som er der ute. Dette har vi et spesielt stort fokus på i EMP Secure, slik at vi kan tilby sikre og fremtidsrettede løsninger til våre kunder.


Det er trist å si, men du er en del av minoriteten i IT – hvordan er det å jobbe i en såpass mannsdominert bransje?

- Det er ingen hemmelighet at kvinneandelen er lav i denne bransjen. Jeg er den eneste kvinnen i vår prosjektavdeling og i de fleste møtene er det så og si kun menn. Til tross for dette føler jeg meg ikke ‘liten’ eller redd. Det tror jeg er fordi jeg jobber i et selskap, samt mot kunder, som ser på evner, kompetanse og innstilling - hvor kjønn er likegyldig. Tvert imot så tror jeg mine kolleger og kunder setter pris på å jobbe med sterke kvinner.


Hvordan kan bransjen tiltrekke seg flere kvinner?

- Jeg synes at kvinner i IT bør fremme seg selv og formidle hva IT er, for å vekke inspirasjon og promotere mangfold i bransjen. Det er absolutt ingen grunn til at kvinner skal være underrepresentert i IT-bransjen; dette er et område som blir stadig viktigere, der vi trenger flere sterke talenter. Jeg håper jeg kan være med på å spre interessen for IT blant kvinner.

Det er absolutt behov for flere kvinner i tech-bransjen, og det å få flere kvinnelige talenter gir bare bransjen flere bein å stå på – dersom vi vil ha en verden som fungerer for alle, må alle være med på å lage den.

Hva vil du si til unge jenter som vurderer å utdanne seg i, og jobbe med, tech?

-  Det finnes ikke grenser for hvor mye forskjellig og spennende man kan jobbe med i tech-verden. Det er kreativt, spennende, logisk, viktig, utfordrende og, ikke minst, meningsfylt. Personlig kommer jeg fra et helt annet fagfelt, som bare beviser at teknologi er mer enn bare ‘data-greier’ og koding – det handler først og fremst om kreativitet, problemløsning og å hjelpe mennesker. Noe jeg tror vi alle har i oss.

Kontakt oss

Beskytt bedriften
din i dag

Microsoft gjennomfører i nærmeste fremtid to prisøkninger, i tillegg til en endring av lisensmodellen for skytjenester. Endringene gjelder globalt og vil dermed påvirke alle som benytter seg av Microsoft sine tjenester.

På generelt grunnlag vil EMP Secure anbefale våre kunder å vurdere en binding av setebaserte lisenser slik at man utsetter varslet prisøkning i inntil 12 måneder.

Detaljer om endringene finner du nedenfor.

Prisøkning på Service Provider License Agreement (SPLA) lisenser

SPLA er et lisensieringsprogram som gir tjenesteleverandører (som EMP Secure) mulighet til å lisensiere Microsoft produkter for sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra egen infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på 5-10% på SPLA-lisenser fra 1. januar 2022. Endringene gjelder globalt, inkluderer akademisk bruk og gjelder følgende lisenser: 

Produktfamilie
Prisøkning
Win Rmt Dsktp Svcs SAL
10%
Windows Rights Mgmt Services CAL
10%
Windows Server DC Core 
10%
Windows Server STD CORE
10%
Core Infrastructure Svr Ste DC Core
7%
Core Infra Svr Ste Std Core 
5%
Office Professional Plus
10%
Office Standard
10%
Office Multi Language  Pack 
10%
Project Professional
10%
Project Server
10%
Project Standard
10%
Visio Professional
10%
Visio Standard
10%
Visual Studio Enterprise
10%
Visual Studio Professional
10%
Visual Studio Test Professional
10%

Prisøkning på Cloud Solution Provider (CSP) lisenser

CSP er et lisensieringsprogram som gir partnere (som EMP Secure) mulighet til å levere Microsoft Azure og Microsoft Office 365 tjenester til sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra Microsoft sin infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på Microsoft 365 og Office 365 fra 1. mars 2022. Disse endringene gjelder følgende produkter: 

Produktfamilie
Prisøkning
Microsoft 365 Business Basic
20%
Microsoft 365 Business Premium
10%
Office 365 E1
25%
Office 365 E3
8,6%
Microsoft 365 E3
12,5%

Endring av lisensmodellen for skytjenester fra Microsoft

Alle setebaserte produkter og tjenester som frem til i dag har vært omfattet av CSP programmet vil nå i stedet bli lagt inn i Microsoft sitt nye program som heter New Commerce Experience (NCE).

Dette innebærer i praksis flere betydelige endringer i pris og fleksibilitet for både EMP Secure som partner og for sluttkunder av disse produktene.

Programmet består i hovedsak av 3 alternativer for lisensiering hvor hver enkelt kunde må ta stilling til hvilket alternativ, eller kombinasjon av alternativer, som vil fungere best for dem.

EMP Secure vil her kunne gi gode råd slik at vi sammen kommer frem til den optimale løsningen for akkurat ditt selskap.

+
-
Alternativ A - Månedsabonnement
+
-
Alternativ B - 12-måneders abonnement
+
-
Alternativ C – 36-måneders abonnement
+
-
Kombinasjon av alternativ A, B og C

Tidsplan for overgang CSP til NCE

1. Januar 2022

Fra denne datoen kan kunder velge å endre sitt abonnement fra CSP til NCE. Dersom man da velger å endre til NCE alternativ B (12-måneders binding), utsetter man i praksis Microsoft sin annonserte prisøkning som finner sted fra 1. mars 2022 til bindingen på NCE er utløpt. 

1. Mars 2022

Denne datoen vil én av to ting skje:
+
-
Dersom du velger å ikke endre abonnement…
Du har ikke aktivt tatt stilling til alternativer for NCE.

Dine eksisterende avtaler på CSP blir omfattet av annonsert prisøkning gjeldende fra 1. mars 2022. Alle nye lisenser du trenger etter denne datoen må kjøpes gjennom NCE programmet.
+
-
Dersom du velger å endre abonnementet…
Du har i perioden 1. januar – 28. februar valgt å gå over fra CSP til NCE alternativ A eller B.

Du forholder deg da til inngåtte avtaler som beskrevet ovenfor.

Etter 1. Mars 2022

Alternativ C blir gjort tilgjengelig.

Skulle det være noen spørsmål, vennligst henvend deg til din kontaktperson hos oss.
EMP Secure AS tar forbehold om eventuelle endringer fra Microsoft etter publisering av innholdet på denne nettsiden, og gir ingen garanti for nøyaktigheten, gyldigheten eller fullstendigheten til informasjonen som er publisert.

Snakk med våre sikkerhetseksperter om løsninger for din bedrift

Markus Færevaag
Offensive Security Manager