Hatteland i Sildikon Valley

Publisert
14/7/2021
I regi av Haugaland Vekst og Haugesundregionen, deltar Hatteland også i år i Sildikon Valley! I den anledning tas seks sommerstudenter inn i tre ulike prosjekter og selskaper, der to studenter vil ha sitt virke i EMP Secure.

Sildikon Valley er et samarbeidsprosjekt mellom bedrifter fra Haugesundregionen som ønsker å utfordre noen av de største talentene norske universiteter og høyskoler har å by på. I tillegg til å få samarbeide med andre studenter om å løse utfordringer for regionens ledende bedrifter, får de mulighet til å bygge nettverk og potensielt sikre seg fast jobb etter studietiden. 


To av studentene som er med på EMP Secure-teamet i år er Karina Viksund og Arne Kalland-Olsen, som begge er masterstudenter innenfor økonomi. I perioden 21. juni - 13. august vil de begge jobbe med automatisering og effektivisering fra sin kontorplass i Haugesund. 


- “Hatteland er den mest kjente aktøren på Haugalandet og er et attraktiv sted å få sommerjobb på. Vi følger engasjert med på alt Hatteland driver med og hadde svært lyst til å prøve oss innenfor teknologibransjen. Jeg har en kompis som jobbet i Hatteland-gruppen i fjor under Sildikon Valley og som sterkt anbefalte å søke hit”, sier Arne Kalland-Olsen. 


Karina og Arne skal gjennom sommeren jobbe med å oppdatere og automatisere kundekontrakter, de vil få praktisert mye av det de har lært på masterstudiet i økonomisk analyse og finans, men også muligheten til å være svært viktig ressurs i utviklingen av ny teknologi og IT-løsninger. 

 

- “Her får vi virkelig brukt alt vi har lært, både i tidligere jobber og på skolen. På min tidligere arbeidsplass samarbeidet vi med Hatteland, så jeg kjenner noen av folka her fra før. Selskapet er innovative, og i kontinuerlig vekst. De klarer å få opp nye områder, noe som er spennende for studenter”, sier en engasjert Karina Viksund. 


EMP Secure anser studenter som en viktig del av oppskriften for å skape innovasjon. Derfor blir de også møtt med en nøye planlagt onboarding-prosess.


- “Vi har blitt tatt veldig godt imot i EMP Secure med en profesjonell og godt planlagt onboarding, hvor vi blant annet har blitt fulgt opp av en tidligere student via Sildikon Valley i fjor og som jobber i EMP Secure i dag! Det har vært mye informasjon og mange inntrykk, men vi føler at vi har kommet godt i gang”, sier Arne Kalland-Olsen. 


Siden begge studentene er fra Haugesund, er muligheten til å besøke familien samtidig som de har sommerjobb i EMP Secure en stor fordel. Og der Karina allerede har sikret seg jobb etter studiene, er Bergen-student Arne spent på muligheten for å flytte hjem og søke jobb i EMP Secure etter endte studier.


- EMP Secure og de andre selskapene i Hatteland-gruppen er alle innovative og attraktive selskaper å jobbe i. Utviklingsmulighetene er store og det er en spennende bedrift med et godt arbeidsmiljø, sier han. 


På spørsmål om de to mastergradsstudenter vil anbefale Sildikon Valley til andre er svaret klokkeklart og enstemmig. 


- Ja, absolutt! Dette er en unik mulighet til en rå sommerjobb – og potensielt fast stilling i fremtiden. 


Kontakt oss

Beskytt bedriften
din i dag

Microsoft gjennomfører i nærmeste fremtid to prisøkninger, i tillegg til en endring av lisensmodellen for skytjenester. Endringene gjelder globalt og vil dermed påvirke alle som benytter seg av Microsoft sine tjenester.

På generelt grunnlag vil EMP Secure anbefale våre kunder å vurdere en binding av setebaserte lisenser slik at man utsetter varslet prisøkning i inntil 12 måneder.

Detaljer om endringene finner du nedenfor.

Prisøkning på Service Provider License Agreement (SPLA) lisenser

SPLA er et lisensieringsprogram som gir tjenesteleverandører (som EMP Secure) mulighet til å lisensiere Microsoft produkter for sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra egen infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på 5-10% på SPLA-lisenser fra 1. januar 2022. Endringene gjelder globalt, inkluderer akademisk bruk og gjelder følgende lisenser: 

Produktfamilie
Prisøkning
Win Rmt Dsktp Svcs SAL
10%
Windows Rights Mgmt Services CAL
10%
Windows Server DC Core 
10%
Windows Server STD CORE
10%
Core Infrastructure Svr Ste DC Core
7%
Core Infra Svr Ste Std Core 
5%
Office Professional Plus
10%
Office Standard
10%
Office Multi Language  Pack 
10%
Project Professional
10%
Project Server
10%
Project Standard
10%
Visio Professional
10%
Visio Standard
10%
Visual Studio Enterprise
10%
Visual Studio Professional
10%
Visual Studio Test Professional
10%

Prisøkning på Cloud Solution Provider (CSP) lisenser

CSP er et lisensieringsprogram som gir partnere (som EMP Secure) mulighet til å levere Microsoft Azure og Microsoft Office 365 tjenester til sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra Microsoft sin infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på Microsoft 365 og Office 365 fra 1. mars 2022. Disse endringene gjelder følgende produkter: 

Produktfamilie
Prisøkning
Microsoft 365 Business Basic
20%
Microsoft 365 Business Premium
10%
Office 365 E1
25%
Office 365 E3
8,6%
Microsoft 365 E3
12,5%

Endring av lisensmodellen for skytjenester fra Microsoft

Alle setebaserte produkter og tjenester som frem til i dag har vært omfattet av CSP programmet vil nå i stedet bli lagt inn i Microsoft sitt nye program som heter New Commerce Experience (NCE).

Dette innebærer i praksis flere betydelige endringer i pris og fleksibilitet for både EMP Secure som partner og for sluttkunder av disse produktene.

Programmet består i hovedsak av 3 alternativer for lisensiering hvor hver enkelt kunde må ta stilling til hvilket alternativ, eller kombinasjon av alternativer, som vil fungere best for dem.

EMP Secure vil her kunne gi gode råd slik at vi sammen kommer frem til den optimale løsningen for akkurat ditt selskap.

+
-
Alternativ A - Månedsabonnement
+
-
Alternativ B - 12-måneders abonnement
+
-
Alternativ C – 36-måneders abonnement
+
-
Kombinasjon av alternativ A, B og C

Tidsplan for overgang CSP til NCE

1. Januar 2022

Fra denne datoen kan kunder velge å endre sitt abonnement fra CSP til NCE. Dersom man da velger å endre til NCE alternativ B (12-måneders binding), utsetter man i praksis Microsoft sin annonserte prisøkning som finner sted fra 1. mars 2022 til bindingen på NCE er utløpt. 

1. Mars 2022

Denne datoen vil én av to ting skje:
+
-
Dersom du velger å ikke endre abonnement…
Du har ikke aktivt tatt stilling til alternativer for NCE.

Dine eksisterende avtaler på CSP blir omfattet av annonsert prisøkning gjeldende fra 1. mars 2022. Alle nye lisenser du trenger etter denne datoen må kjøpes gjennom NCE programmet.
+
-
Dersom du velger å endre abonnementet…
Du har i perioden 1. januar – 28. februar valgt å gå over fra CSP til NCE alternativ A eller B.

Du forholder deg da til inngåtte avtaler som beskrevet ovenfor.

Etter 1. Mars 2022

Alternativ C blir gjort tilgjengelig.

Skulle det være noen spørsmål, vennligst henvend deg til din kontaktperson hos oss.
EMP Secure AS tar forbehold om eventuelle endringer fra Microsoft etter publisering av innholdet på denne nettsiden, og gir ingen garanti for nøyaktigheten, gyldigheten eller fullstendigheten til informasjonen som er publisert.

Snakk med våre sikkerhetseksperter om løsninger for din bedrift

Markus Færevaag
Offensive Security Manager