– Jeg har vært i dette selskapet i sju eller åtte år – ikke en eneste gang har jeg kjedet meg.

Publisert
23/8/2022
Yarash Agarwal, Chief Cloud Solutions Architect hos EMP Secure, tar oss gjennom sine tanker om hva det betyr å være en del av et selskap i vekst, og hva han føler om de spennende mulighetene dette representerer for ham og kollegene hans.

– Det mest spennende fra mitt perspektiv er min profesjonelle vekst. Jeg startet med å jobbe med en mindre del av datasenterteknologien, til å designe ende-til-ende løsninger innenfor datasenteret, helt opp til å designe hele datasenteret selv. Derfra gikk jeg videre til å jobbe med skyløsninger i offentlig sky. Det har vært en spennende reise.

Å vokse som et team

Yarash, som er spesielt interessert i teknologi, setter pris på å kunne ha et forum med likesinnede mennesker der han kan diskutere trender innen teknologi og spennende utviklinger – noe som gjør at jobb føles mindre som arbeid, og mer som en hobby.

– Jeg er veldig glad i å lese om ny teknologi og jeg føler at det er det samme for kollegene mine. Vi kan sitte med en kaffe og prate om det i timevis. Det føles på en måte naturlig når du jobber, og det er derfor det egentlig ikke føles som å gå på jobb. Det er veldig spennende.

Å ha et team å støtte seg på for både inspirasjon og kunnskap betyr å ha en plass og mulighet til å utforske nye områder, forklarer han.

– Teamet vårt er veldig åpent i den forstand at hvert teammedlem bringer inn sin egen kompetanse. Noen kommer fra datasentre, noen kommer fra skyen, og vi lærer nye ting sammen. Så hvis en person ønsker å utvikle ferdighetene sine i en ny teknologi, har de den muligheten – noe som også er flott for teamet.

Profesjonell vekst, når det gjelder å øke kompetansen innenfor ulike fagområder, er ikke noe de må gjøre alene. Ved å ha felles økter og utforske hverandres interesser og ambisjoner, kan Yarash og kollegene hans vokse sammen.

– Vi som et team bestemmer hva vi vil gjøre og hvor vi vil vokse. Hver uke har vi læringsøkter der vi starter med å velge en ny ferdighet vi ønsker å lære – for eksempel Python – og setter opp en tidslinje for fullføring. Deretter har vi ukentlige samlinger hvor vi setter opp en prosess og hver av oss setter av tid til å lære en del. Og så går vi gjennom det sammen.

Et selskap som investerer i sine ansatte

Som arbeidsgiver bruker EMP Secure mye ressurser i utviklingen av sine ansatte. Etter hvert som selskapet vokser har også hver person som er opptatt av å lære nye ferdigheter eller videreutvikle eksisterende, mulighet til å gjøre det samme.

– Det er en hel avdeling i EMP Secure som er dedikert til kompetanseutvikling, og du kan nå ut til dem med de kursene du ønsker å ta. Det er en veldig god og etablert kultur rundt å ta nye kurs og sertifiseringer. Du oppmuntres til å lære nye ting hele tiden, og for profesjonell vekst tror jeg det er perfekt.

Prosjektene Yarash og teamet hans jobber med involverer flere ulike kompetanser, som Microsoft Azure, DevOps, Kubernetes, Terraform, nettverk, sikkerhet, infrastruktur eller programvarearkitekturer. Men, på grunn av en jevn utvikling i tjenestedesignene, blir teamet også ofte introdusert for nye teknologier.

- Fordi selskapet vokser er det en utvikling i tjenestene vi leverer. Noe som er veldig spennende fordi arbeidsdagen din kan involvere teknologier du aldri har jobbet med før.

Uavhengig av erfaringsnivå kan hvert teammedlem utvikle sin egen kompetanse innenfor disse feltene.

– Folk har som regel sine egne spesialiseringer og ønsker å vokse inn i andre. Hvis det er et prosjekt som involverer en disiplin du ikke har erfaring med, kan du lære av teammedlemmene dine. Ved slutten av prosjektet har du antageligvis erfaringen som trengs for å gå videre til det nye fagområdet hvis du vil, eller du kan bli i feltet du er i.

Tillit er nøkkelen

- Du får et prosjekt med en tidslinje og du er i direkte kontakt med utviklerne eller kunden. Så du er på en måte ansvarlig for å gjennomføre hele prosjektet, og du kan fullføre prosjektet slik det passer deg. EMP Secure stoler fullstendig på sine ansatte med hva og hvordan de gjør ting.

Å velge egne prosjekter betyr å ha ansvar for leveransen av det prosjektet. Noe som igjen gir flere fordeler. Yarash er takknemlig for hvor mye tillit han har blitt gitt gjennom sin tid hos EMP Secure.

- Jeg er veldig takknemlig for at selskapet har gitt meg såpass mye ansvar, og for den tilliten de har vist meg gjennom hele min tid i EMP Secure.

Vi holder på å bygge en sterk Cloud Infrastructure Consultancy avdeling i EMP Secure, og ser etter høyt dyktige fagfolk innen skyinfrastruktur som ønsker å bli med i vårt sterke fellesskap i Oslo, Haugesund og Stavanger.

Kontakt oss

Beskytt bedriften
din i dag

Microsoft gjennomfører i nærmeste fremtid to prisøkninger, i tillegg til en endring av lisensmodellen for skytjenester. Endringene gjelder globalt og vil dermed påvirke alle som benytter seg av Microsoft sine tjenester.

På generelt grunnlag vil EMP Secure anbefale våre kunder å vurdere en binding av setebaserte lisenser slik at man utsetter varslet prisøkning i inntil 12 måneder.

Detaljer om endringene finner du nedenfor.

Prisøkning på Service Provider License Agreement (SPLA) lisenser

SPLA er et lisensieringsprogram som gir tjenesteleverandører (som EMP Secure) mulighet til å lisensiere Microsoft produkter for sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra egen infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på 5-10% på SPLA-lisenser fra 1. januar 2022. Endringene gjelder globalt, inkluderer akademisk bruk og gjelder følgende lisenser: 

Produktfamilie
Prisøkning
Win Rmt Dsktp Svcs SAL
10%
Windows Rights Mgmt Services CAL
10%
Windows Server DC Core 
10%
Windows Server STD CORE
10%
Core Infrastructure Svr Ste DC Core
7%
Core Infra Svr Ste Std Core 
5%
Office Professional Plus
10%
Office Standard
10%
Office Multi Language  Pack 
10%
Project Professional
10%
Project Server
10%
Project Standard
10%
Visio Professional
10%
Visio Standard
10%
Visual Studio Enterprise
10%
Visual Studio Professional
10%
Visual Studio Test Professional
10%

Prisøkning på Cloud Solution Provider (CSP) lisenser

CSP er et lisensieringsprogram som gir partnere (som EMP Secure) mulighet til å levere Microsoft Azure og Microsoft Office 365 tjenester til sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra Microsoft sin infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på Microsoft 365 og Office 365 fra 1. mars 2022. Disse endringene gjelder følgende produkter: 

Produktfamilie
Prisøkning
Microsoft 365 Business Basic
20%
Microsoft 365 Business Premium
10%
Office 365 E1
25%
Office 365 E3
8,6%
Microsoft 365 E3
12,5%

Endring av lisensmodellen for skytjenester fra Microsoft

Alle setebaserte produkter og tjenester som frem til i dag har vært omfattet av CSP programmet vil nå i stedet bli lagt inn i Microsoft sitt nye program som heter New Commerce Experience (NCE).

Dette innebærer i praksis flere betydelige endringer i pris og fleksibilitet for både EMP Secure som partner og for sluttkunder av disse produktene.

Programmet består i hovedsak av 3 alternativer for lisensiering hvor hver enkelt kunde må ta stilling til hvilket alternativ, eller kombinasjon av alternativer, som vil fungere best for dem.

EMP Secure vil her kunne gi gode råd slik at vi sammen kommer frem til den optimale løsningen for akkurat ditt selskap.

+
-
Alternativ A - Månedsabonnement
+
-
Alternativ B - 12-måneders abonnement
+
-
Alternativ C – 36-måneders abonnement
+
-
Kombinasjon av alternativ A, B og C

Tidsplan for overgang CSP til NCE

1. Januar 2022

Fra denne datoen kan kunder velge å endre sitt abonnement fra CSP til NCE. Dersom man da velger å endre til NCE alternativ B (12-måneders binding), utsetter man i praksis Microsoft sin annonserte prisøkning som finner sted fra 1. mars 2022 til bindingen på NCE er utløpt. 

1. Mars 2022

Denne datoen vil én av to ting skje:
+
-
Dersom du velger å ikke endre abonnement…
Du har ikke aktivt tatt stilling til alternativer for NCE.

Dine eksisterende avtaler på CSP blir omfattet av annonsert prisøkning gjeldende fra 1. mars 2022. Alle nye lisenser du trenger etter denne datoen må kjøpes gjennom NCE programmet.
+
-
Dersom du velger å endre abonnementet…
Du har i perioden 1. januar – 28. februar valgt å gå over fra CSP til NCE alternativ A eller B.

Du forholder deg da til inngåtte avtaler som beskrevet ovenfor.

Etter 1. Mars 2022

Alternativ C blir gjort tilgjengelig.

Skulle det være noen spørsmål, vennligst henvend deg til din kontaktperson hos oss.
EMP Secure AS tar forbehold om eventuelle endringer fra Microsoft etter publisering av innholdet på denne nettsiden, og gir ingen garanti for nøyaktigheten, gyldigheten eller fullstendigheten til informasjonen som er publisert.

Snakk med våre sikkerhetseksperter om løsninger for din bedrift

Markus Færevaag
Offensive Security Manager