Sett seil med EMP Secure's IT-løsninger for shippingbransjen

Publisert
2/6/2023
Shippingbransjen står overfor unike utfordringer når det gjelder teknologiimplementering og IT-drift på skip i værutsatte områder. Det krever robust infrastruktur, rask og effektiv kommunikasjon, båndbreddeoptimalisering, stabilitet og tilgjengelighet, og ikke minst sikkerhet.

Med et spesialisert team og omfattende kunnskap og erfaring innen skipsfartsteknologi, er vi i stand til å håndtere utfordringene som oppstår i denne bransjen. For fire år siden etablerte vi avdelingen vår Shipping Services. I skrivende stund er det over 100 fartøyer verden over som lener seg på oss for å opprettholde en stabil og effektiv drift.

Bransjespesifikke løsninger

Vårt mål er å finne innovative løsninger for å sikre en smartere og tryggere arbeidshverdag for både land- og sjøbaserte medarbeidere. Vi forstår viktigheten av 24/7 operativ drift og støtte, samt håndtering av fartøy i ulike tidssoner, om det gjelder Shuttle-tankers langs kysten av Brasil eller LNG-er på langtransport, har vi erfaringen som behøves. Vårt team er godt kjent med forskriftsmessige krav fra shipping organisasjoner som IMO, og reguleringer fra land verden over. Vi sørger for at våre IT-løsninger er i samsvar med alle regelverk og bransjestandarder.

Stabil og sikker IT-infrastruktur spiller en avgjørende rolle i shippingbransjen. Gjennom riktig bruk av IT-verktøy og-systemer kan rederier oppnå økt effektivitet i drift, bedre ressursstyring og reduserte driftskostnader. Vi jobber tett med kundene våre for både strategisk rådgivning og i å utvikle spesialiserte driftsløsninger som optimaliserer kostnadene samtidig som kvaliteten opprettholdes.

Skreddersydde løsninger til alle fartøy og formål

Vi fokuserer på kontinuerlig forbedring og har en innovativ tilnærming for å møte de stadig skiftende utfordringene i shippingbransjen. Vi tester stadig våre egne tjenester for forbedringspotensial, og er årvåkne etter nye og bedre løsninger. Våre tjenester for nettverksdesign, systemimplementering, datasikkerhet og nødplanlegging er alle optimalisert for shippingbransjen. Teamet vårt benytter seg av hardware og tjenester fra øverste hylle, som tilpasses til hvert enkelt fartøy.

- Vi arbeider tett med våre kunder for å forstå deres spesifikke krav og tilbyr skreddersydde løsninger som øker deres konkurransefortrinn, sier Lachlan.

Lachlan Stephen Gowen, Ship Services IT Consultant

Gjennom skreddersydde løsninger og med en innovativ tilnærming, står vi klare for å redusere nedetid forårsaket av utilstrekkelige IT-løsninger. Samlet sett kan EMP Secure bidra til å transformere shippingbransjen ved å implementere smartere prosesser, automatisering og digitale løsninger.

Sett seil med EMP Secure’s IT-løsninger – vi står klare til å være en forlenget arm av mannskapet på fartøyene dine for å sikre at dine IT-behov blir ivaretatt på en pålitelig måte.

EMP Secure. Smartere IT. Tryggere IT.

Kontakt oss

Beskytt bedriften
din i dag

Microsoft gjennomfører i nærmeste fremtid to prisøkninger, i tillegg til en endring av lisensmodellen for skytjenester. Endringene gjelder globalt og vil dermed påvirke alle som benytter seg av Microsoft sine tjenester.

På generelt grunnlag vil EMP Secure anbefale våre kunder å vurdere en binding av setebaserte lisenser slik at man utsetter varslet prisøkning i inntil 12 måneder.

Detaljer om endringene finner du nedenfor.

Prisøkning på Service Provider License Agreement (SPLA) lisenser

SPLA er et lisensieringsprogram som gir tjenesteleverandører (som EMP Secure) mulighet til å lisensiere Microsoft produkter for sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra egen infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på 5-10% på SPLA-lisenser fra 1. januar 2022. Endringene gjelder globalt, inkluderer akademisk bruk og gjelder følgende lisenser: 

Produktfamilie
Prisøkning
Win Rmt Dsktp Svcs SAL
10%
Windows Rights Mgmt Services CAL
10%
Windows Server DC Core 
10%
Windows Server STD CORE
10%
Core Infrastructure Svr Ste DC Core
7%
Core Infra Svr Ste Std Core 
5%
Office Professional Plus
10%
Office Standard
10%
Office Multi Language  Pack 
10%
Project Professional
10%
Project Server
10%
Project Standard
10%
Visio Professional
10%
Visio Standard
10%
Visual Studio Enterprise
10%
Visual Studio Professional
10%
Visual Studio Test Professional
10%

Prisøkning på Cloud Solution Provider (CSP) lisenser

CSP er et lisensieringsprogram som gir partnere (som EMP Secure) mulighet til å levere Microsoft Azure og Microsoft Office 365 tjenester til sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra Microsoft sin infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på Microsoft 365 og Office 365 fra 1. mars 2022. Disse endringene gjelder følgende produkter: 

Produktfamilie
Prisøkning
Microsoft 365 Business Basic
20%
Microsoft 365 Business Premium
10%
Office 365 E1
25%
Office 365 E3
8,6%
Microsoft 365 E3
12,5%

Endring av lisensmodellen for skytjenester fra Microsoft

Alle setebaserte produkter og tjenester som frem til i dag har vært omfattet av CSP programmet vil nå i stedet bli lagt inn i Microsoft sitt nye program som heter New Commerce Experience (NCE).

Dette innebærer i praksis flere betydelige endringer i pris og fleksibilitet for både EMP Secure som partner og for sluttkunder av disse produktene.

Programmet består i hovedsak av 3 alternativer for lisensiering hvor hver enkelt kunde må ta stilling til hvilket alternativ, eller kombinasjon av alternativer, som vil fungere best for dem.

EMP Secure vil her kunne gi gode råd slik at vi sammen kommer frem til den optimale løsningen for akkurat ditt selskap.

+
-
Alternativ A - Månedsabonnement
+
-
Alternativ B - 12-måneders abonnement
+
-
Alternativ C – 36-måneders abonnement
+
-
Kombinasjon av alternativ A, B og C

Tidsplan for overgang CSP til NCE

1. Januar 2022

Fra denne datoen kan kunder velge å endre sitt abonnement fra CSP til NCE. Dersom man da velger å endre til NCE alternativ B (12-måneders binding), utsetter man i praksis Microsoft sin annonserte prisøkning som finner sted fra 1. mars 2022 til bindingen på NCE er utløpt. 

1. Mars 2022

Denne datoen vil én av to ting skje:
+
-
Dersom du velger å ikke endre abonnement…
Du har ikke aktivt tatt stilling til alternativer for NCE.

Dine eksisterende avtaler på CSP blir omfattet av annonsert prisøkning gjeldende fra 1. mars 2022. Alle nye lisenser du trenger etter denne datoen må kjøpes gjennom NCE programmet.
+
-
Dersom du velger å endre abonnementet…
Du har i perioden 1. januar – 28. februar valgt å gå over fra CSP til NCE alternativ A eller B.

Du forholder deg da til inngåtte avtaler som beskrevet ovenfor.

Etter 1. Mars 2022

Alternativ C blir gjort tilgjengelig.

Skulle det være noen spørsmål, vennligst henvend deg til din kontaktperson hos oss.
EMP Secure AS tar forbehold om eventuelle endringer fra Microsoft etter publisering av innholdet på denne nettsiden, og gir ingen garanti for nøyaktigheten, gyldigheten eller fullstendigheten til informasjonen som er publisert.

Snakk med våre sikkerhetseksperter om løsninger for din bedrift

Markus Færevaag
Offensive Security Manager