Sikker og effektiv IT-drift på sjøen med EMP Secure

Publisert
31/1/2024
Sikkerhet og pålitelighet til maritim IT har fått stadig høyere prioritet. Den maritime bransjen navigerer gjennom komplekse og teknologisk avanserte farvann, noe som krever toppmoderne IT-utstyr og sikkerhetsløsninger som er i tråd med de strenge kravene fra International Maritime Organization (IMO).

Utrustet for fremtiden

EMP Secure garanterer at skipene deres er utstyrt for fremtiden, med det nyeste innen IT-utstyr som sikrer at dere alltid ligger et steg foran potensielle trusler. Vårt engasjement for å holde dere foran kurven betyr at vi tilbyr 24/7 remote overvåkning, som sikrer kontinuerlig oppfølging gjennom hele utstyrets livssyklus. Overvåkning og vedlikehold av utstyrets helse gjøres både fjernstyrt og på stedet, slik at deres fartøy kan seile trygt.
 

Onboard installasjon

Vår tilpassede tilnærming starter fra det øyeblikket et nytt design for systemet ombord blir skapt, gjennom installasjonen av nøye testet utstyr fra vår egen lab, til onboard-installasjon og on-site gjennomgang. Når et skip er klart til å sette seil, står EMP Secure klar til å gi kontinuerlig vedlikehold og implementere anbefalte utbedringer:

  1. Oppsett av nytt design for system tilpasset deres operasjoner og behov
  2. Oppsett av utstyr fra vår egen lab og montering ombord
  3. Onboard-installasjon og on-site review
  4. Vedlikehold av systemer og implementering av anbefalte utbedringer
  5. Demontere og fjerne utstyr ved dekommisjonering av skip.

Skytjenester for den maritime sektor

Skytjenester har blitt en integrert komponent i maritim IT, og EMP Secures skybaserte løsninger er skreddersydd for å møte behovene til et miljø som krever både fleksibilitet og skalerbarhet. Ved å migrere IT-drift til skyen, gir EMP Secure maritime virksomheter muligheten til å håndtere data mer effektivt og med økt mobilitet.
 

Naviger fremtiden med trygge maritime IT-løsninger

EMP Secure er dedikert til å styrke den maritime sektoren med sikre, pålitelige og teknologisk avanserte IT-løsninger. Vi forstår utfordringene som følger med å operere på åpent hav og er forpliktet til å levere løsninger som ikke bare beskytter mot de nyeste truslene, men også fremmer effektivitet og innovasjon ombord på deres fartøy. Med EMP Secures maritime IT-tjenester, kan maritime virksomheter forbedre sikkerheten og effektiviteten av sine operasjoner.

Kontakt oss

Beskytt bedriften
din i dag

Microsoft gjennomfører i nærmeste fremtid to prisøkninger, i tillegg til en endring av lisensmodellen for skytjenester. Endringene gjelder globalt og vil dermed påvirke alle som benytter seg av Microsoft sine tjenester.

På generelt grunnlag vil EMP Secure anbefale våre kunder å vurdere en binding av setebaserte lisenser slik at man utsetter varslet prisøkning i inntil 12 måneder.

Detaljer om endringene finner du nedenfor.

Prisøkning på Service Provider License Agreement (SPLA) lisenser

SPLA er et lisensieringsprogram som gir tjenesteleverandører (som EMP Secure) mulighet til å lisensiere Microsoft produkter for sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra egen infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på 5-10% på SPLA-lisenser fra 1. januar 2022. Endringene gjelder globalt, inkluderer akademisk bruk og gjelder følgende lisenser: 

Produktfamilie
Prisøkning
Win Rmt Dsktp Svcs SAL
10%
Windows Rights Mgmt Services CAL
10%
Windows Server DC Core 
10%
Windows Server STD CORE
10%
Core Infrastructure Svr Ste DC Core
7%
Core Infra Svr Ste Std Core 
5%
Office Professional Plus
10%
Office Standard
10%
Office Multi Language  Pack 
10%
Project Professional
10%
Project Server
10%
Project Standard
10%
Visio Professional
10%
Visio Standard
10%
Visual Studio Enterprise
10%
Visual Studio Professional
10%
Visual Studio Test Professional
10%

Prisøkning på Cloud Solution Provider (CSP) lisenser

CSP er et lisensieringsprogram som gir partnere (som EMP Secure) mulighet til å levere Microsoft Azure og Microsoft Office 365 tjenester til sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra Microsoft sin infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på Microsoft 365 og Office 365 fra 1. mars 2022. Disse endringene gjelder følgende produkter: 

Produktfamilie
Prisøkning
Microsoft 365 Business Basic
20%
Microsoft 365 Business Premium
10%
Office 365 E1
25%
Office 365 E3
8,6%
Microsoft 365 E3
12,5%

Endring av lisensmodellen for skytjenester fra Microsoft

Alle setebaserte produkter og tjenester som frem til i dag har vært omfattet av CSP programmet vil nå i stedet bli lagt inn i Microsoft sitt nye program som heter New Commerce Experience (NCE).

Dette innebærer i praksis flere betydelige endringer i pris og fleksibilitet for både EMP Secure som partner og for sluttkunder av disse produktene.

Programmet består i hovedsak av 3 alternativer for lisensiering hvor hver enkelt kunde må ta stilling til hvilket alternativ, eller kombinasjon av alternativer, som vil fungere best for dem.

EMP Secure vil her kunne gi gode råd slik at vi sammen kommer frem til den optimale løsningen for akkurat ditt selskap.

+
-
Alternativ A - Månedsabonnement
+
-
Alternativ B - 12-måneders abonnement
+
-
Alternativ C – 36-måneders abonnement
+
-
Kombinasjon av alternativ A, B og C

Tidsplan for overgang CSP til NCE

1. Januar 2022

Fra denne datoen kan kunder velge å endre sitt abonnement fra CSP til NCE. Dersom man da velger å endre til NCE alternativ B (12-måneders binding), utsetter man i praksis Microsoft sin annonserte prisøkning som finner sted fra 1. mars 2022 til bindingen på NCE er utløpt. 

1. Mars 2022

Denne datoen vil én av to ting skje:
+
-
Dersom du velger å ikke endre abonnement…
Du har ikke aktivt tatt stilling til alternativer for NCE.

Dine eksisterende avtaler på CSP blir omfattet av annonsert prisøkning gjeldende fra 1. mars 2022. Alle nye lisenser du trenger etter denne datoen må kjøpes gjennom NCE programmet.
+
-
Dersom du velger å endre abonnementet…
Du har i perioden 1. januar – 28. februar valgt å gå over fra CSP til NCE alternativ A eller B.

Du forholder deg da til inngåtte avtaler som beskrevet ovenfor.

Etter 1. Mars 2022

Alternativ C blir gjort tilgjengelig.

Skulle det være noen spørsmål, vennligst henvend deg til din kontaktperson hos oss.
EMP Secure AS tar forbehold om eventuelle endringer fra Microsoft etter publisering av innholdet på denne nettsiden, og gir ingen garanti for nøyaktigheten, gyldigheten eller fullstendigheten til informasjonen som er publisert.

Snakk med våre sikkerhetseksperter om løsninger for din bedrift

Markus Færevaag
Offensive Security Manager