Sikre IT-driften i julen

Publisert
11/12/2023
Julen nærmer seg, en tid for ro og feiring, men også en tid hvor risikoen for dataangrep øker. På listen med juleforberedelsene til små og store virksomheter bør økt fokus på datasikkerhet stå høyt på listen. Dagens Næringsliv meldte at antall dataangrep globalt økte med 16% i 2022 (Straumsheim, 2022, DN). Derfor er det nødvendig å ha en beredskapsplan klar og gjøre de nødvendige tiltakene før et eventuelt dataangrep.

Forberedelser er nøkkelen

Beredskap kan spare bedrifter for både tid og ressurser. Nøye gjennomgang av kriseplaner sikrer at den rette responsen er på plass. Implementering av flertrinnspålogging og styrking av passord kan være en enkel, men effektiv måte å forbedre sikkerheten på. Dette grunnleggende trinnet er sentralt i å forsvare mot uautorisert tilgang til bedriftens systemer.

Opplyse og informere

Å informere ansatte om risikoen for phishing og digital utpressing er essensielt, ikke bare rundt juletider. Bevissthet rundt disse truslene er det første steget i å forhindre dem. Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har tre gode råd for økt beredskap gjennom juletidene:

  • Oppdatere kriseplanene og tilgjengelige ansatte eller eksterne aktører.
  • Få på plass flertrinnspålogging og styrk deres passord.
  • Minn ansatte om at forsøk på utpressing, phishing og andre dataangrep er mer hyppig i juletidene.

Datasikkerhet er ikke bare essensielt i høytiden
Datasikkerhet er ikke bare essensielt i høytiden, men også året rundt

24/7/365 Security Operations Center

Vårt Security Operations Center (SOC) er bemannet hver time hele året, selv gjennom høytiden. Vår dedikasjon til kontinuerlig overvåkning, reagere på trusler, og til å agere raskt, sikrer at våre kunders IT-drift og datasikkerhet alltid er ivaretatt. Vi forebygger og detekterer mulige dataangrep. Les mer om våre datasikkerhetstjenester her.

Forebygg dataangrep og nyt høytiden

Med riktig forberedelse og et sterkt fokus på datasikkerhet, kan bedrifter inngå høytidssesongen med mindre bekymring for dataangrep og mer rom for juleglede. EMP Secure er din partner for å beskytte mot disse truslene og sørge for at din IT-drift er sikker i denne sårbare perioden, men også ellers gjennom hele året.

Kontakt oss

Beskytt bedriften
din i dag

Microsoft gjennomfører i nærmeste fremtid to prisøkninger, i tillegg til en endring av lisensmodellen for skytjenester. Endringene gjelder globalt og vil dermed påvirke alle som benytter seg av Microsoft sine tjenester.

På generelt grunnlag vil EMP Secure anbefale våre kunder å vurdere en binding av setebaserte lisenser slik at man utsetter varslet prisøkning i inntil 12 måneder.

Detaljer om endringene finner du nedenfor.

Prisøkning på Service Provider License Agreement (SPLA) lisenser

SPLA er et lisensieringsprogram som gir tjenesteleverandører (som EMP Secure) mulighet til å lisensiere Microsoft produkter for sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra egen infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på 5-10% på SPLA-lisenser fra 1. januar 2022. Endringene gjelder globalt, inkluderer akademisk bruk og gjelder følgende lisenser: 

Produktfamilie
Prisøkning
Win Rmt Dsktp Svcs SAL
10%
Windows Rights Mgmt Services CAL
10%
Windows Server DC Core 
10%
Windows Server STD CORE
10%
Core Infrastructure Svr Ste DC Core
7%
Core Infra Svr Ste Std Core 
5%
Office Professional Plus
10%
Office Standard
10%
Office Multi Language  Pack 
10%
Project Professional
10%
Project Server
10%
Project Standard
10%
Visio Professional
10%
Visio Standard
10%
Visual Studio Enterprise
10%
Visual Studio Professional
10%
Visual Studio Test Professional
10%

Prisøkning på Cloud Solution Provider (CSP) lisenser

CSP er et lisensieringsprogram som gir partnere (som EMP Secure) mulighet til å levere Microsoft Azure og Microsoft Office 365 tjenester til sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra Microsoft sin infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på Microsoft 365 og Office 365 fra 1. mars 2022. Disse endringene gjelder følgende produkter: 

Produktfamilie
Prisøkning
Microsoft 365 Business Basic
20%
Microsoft 365 Business Premium
10%
Office 365 E1
25%
Office 365 E3
8,6%
Microsoft 365 E3
12,5%

Endring av lisensmodellen for skytjenester fra Microsoft

Alle setebaserte produkter og tjenester som frem til i dag har vært omfattet av CSP programmet vil nå i stedet bli lagt inn i Microsoft sitt nye program som heter New Commerce Experience (NCE).

Dette innebærer i praksis flere betydelige endringer i pris og fleksibilitet for både EMP Secure som partner og for sluttkunder av disse produktene.

Programmet består i hovedsak av 3 alternativer for lisensiering hvor hver enkelt kunde må ta stilling til hvilket alternativ, eller kombinasjon av alternativer, som vil fungere best for dem.

EMP Secure vil her kunne gi gode råd slik at vi sammen kommer frem til den optimale løsningen for akkurat ditt selskap.

+
-
Alternativ A - Månedsabonnement
+
-
Alternativ B - 12-måneders abonnement
+
-
Alternativ C – 36-måneders abonnement
+
-
Kombinasjon av alternativ A, B og C

Tidsplan for overgang CSP til NCE

1. Januar 2022

Fra denne datoen kan kunder velge å endre sitt abonnement fra CSP til NCE. Dersom man da velger å endre til NCE alternativ B (12-måneders binding), utsetter man i praksis Microsoft sin annonserte prisøkning som finner sted fra 1. mars 2022 til bindingen på NCE er utløpt. 

1. Mars 2022

Denne datoen vil én av to ting skje:
+
-
Dersom du velger å ikke endre abonnement…
Du har ikke aktivt tatt stilling til alternativer for NCE.

Dine eksisterende avtaler på CSP blir omfattet av annonsert prisøkning gjeldende fra 1. mars 2022. Alle nye lisenser du trenger etter denne datoen må kjøpes gjennom NCE programmet.
+
-
Dersom du velger å endre abonnementet…
Du har i perioden 1. januar – 28. februar valgt å gå over fra CSP til NCE alternativ A eller B.

Du forholder deg da til inngåtte avtaler som beskrevet ovenfor.

Etter 1. Mars 2022

Alternativ C blir gjort tilgjengelig.

Skulle det være noen spørsmål, vennligst henvend deg til din kontaktperson hos oss.
EMP Secure AS tar forbehold om eventuelle endringer fra Microsoft etter publisering av innholdet på denne nettsiden, og gir ingen garanti for nøyaktigheten, gyldigheten eller fullstendigheten til informasjonen som er publisert.

Snakk med våre sikkerhetseksperter om løsninger for din bedrift

Markus Færevaag
Offensive Security Manager