Skytjenester reduserer kostnader og effektiviserer IT-driften

Publisert
21/12/2023
Skytjenester spiller en sentral rolle i moderne forretningsstrukturer og er viktig for en effektiv IT-drift. Med stadig voksende avhengighet av digitale løsninger, blir skybaserte løsninger og skyinfrastruktur avgjørende for bedrifter som ønsker å være mer konkurransedyktige.

Overgang til skyen

Skymigrering, prosessen med å flytte IT-infrastruktur, applikasjoner og data til skyen, tilbyr betydelige fordeler. Disse inkluderer økt smidighet, forbedret innovasjon og reduserte kostnader. En vellykket migrering til skyen krever imidlertid ekspertise og en strategisk tilnærming for å minimere risiko og maksimere returneringen på investeringen.

Sikkerhet i skyen

Sikkerhet i skyen er en kontinuerlig prioritet. Effektive skytjenester inkluderer omfattende sikkerhetsprotokoller for å beskytte mot digitale trusler. Ved å integrere sterke sikkerhetstiltak som identitets- og endepunktsikkerhet, sikres bedriftens data og infrastruktur mot potensielle angrep og sikkerhetsbrudd.

Fordeler med å flytte opp i skyen

Skyløsninger tilbyr bedrifter en rekke fordeler:

  • Skalerbart - Du skalerer opp eller ned etter eget behov
  • Reduserte kostnader - Med skalerbare skytjenester kan en holde kostnadene nede og kjøper utvidet kapasitet når behovet heller oppstår.
  • Økt sikkerhet – Bedriftens IT-sikkerhet ivaretas i skyen gjennom automatiske sikkerhetsoppdateringer og teknologi.
  • Sømløs og effektiv arbeidsplass - Ved å flytte systemene ut i skyen, får dine ansatte tilgang til programvarer, filer og dokumenter uansett hvor de befinner seg.

Les mer om våre skytjenester.

Bedre datatilgjengelighet

Skylagring er en viktig komponent av skytjenestene, og tilbyr bedrifter en fleksibel og sikker måte å lagre data på. Med skylagring kan bedrifter enkelt tilpasse lagringsbehovene sine i sanntid og dra nytte av kostnadseffektivitet. Det gir også mulighet for bedre datatilgjengelighet, sikrer at data kan gjenopprettes i tilfelle systemsvikt, og forenkler samarbeid ved å gi teammedlemmer tilgang til filer fra hvilken som helst lokasjon. Ved å utnytte skylagring kan bedrifter forbedre deres datasikkerhet, optimere driftseffektivitet og øke den generelle IT-driften.

Moderne skytjenester gir trygghet og effektivitet

Skytjenester representerer en fundamental endring i hvordan moderne virksomheter opererer. Gjennom en kombinasjon av økt smidighet, forbedret sikkerhet og optimalisert ressursbruk, er skybaserte løsninger veien videre for en mer effektiv IT-drift. Når bedrifter omfavner potensialet i diverse skytjenester, åpner de opp for nye muligheter for vekst og effektivisering, noe som er avgjørende i en stadig mer digitalisert og konkurransedyktig verden.

Kontakt oss

Beskytt bedriften
din i dag

Microsoft gjennomfører i nærmeste fremtid to prisøkninger, i tillegg til en endring av lisensmodellen for skytjenester. Endringene gjelder globalt og vil dermed påvirke alle som benytter seg av Microsoft sine tjenester.

På generelt grunnlag vil EMP Secure anbefale våre kunder å vurdere en binding av setebaserte lisenser slik at man utsetter varslet prisøkning i inntil 12 måneder.

Detaljer om endringene finner du nedenfor.

Prisøkning på Service Provider License Agreement (SPLA) lisenser

SPLA er et lisensieringsprogram som gir tjenesteleverandører (som EMP Secure) mulighet til å lisensiere Microsoft produkter for sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra egen infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på 5-10% på SPLA-lisenser fra 1. januar 2022. Endringene gjelder globalt, inkluderer akademisk bruk og gjelder følgende lisenser: 

Produktfamilie
Prisøkning
Win Rmt Dsktp Svcs SAL
10%
Windows Rights Mgmt Services CAL
10%
Windows Server DC Core 
10%
Windows Server STD CORE
10%
Core Infrastructure Svr Ste DC Core
7%
Core Infra Svr Ste Std Core 
5%
Office Professional Plus
10%
Office Standard
10%
Office Multi Language  Pack 
10%
Project Professional
10%
Project Server
10%
Project Standard
10%
Visio Professional
10%
Visio Standard
10%
Visual Studio Enterprise
10%
Visual Studio Professional
10%
Visual Studio Test Professional
10%

Prisøkning på Cloud Solution Provider (CSP) lisenser

CSP er et lisensieringsprogram som gir partnere (som EMP Secure) mulighet til å levere Microsoft Azure og Microsoft Office 365 tjenester til sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra Microsoft sin infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på Microsoft 365 og Office 365 fra 1. mars 2022. Disse endringene gjelder følgende produkter: 

Produktfamilie
Prisøkning
Microsoft 365 Business Basic
20%
Microsoft 365 Business Premium
10%
Office 365 E1
25%
Office 365 E3
8,6%
Microsoft 365 E3
12,5%

Endring av lisensmodellen for skytjenester fra Microsoft

Alle setebaserte produkter og tjenester som frem til i dag har vært omfattet av CSP programmet vil nå i stedet bli lagt inn i Microsoft sitt nye program som heter New Commerce Experience (NCE).

Dette innebærer i praksis flere betydelige endringer i pris og fleksibilitet for både EMP Secure som partner og for sluttkunder av disse produktene.

Programmet består i hovedsak av 3 alternativer for lisensiering hvor hver enkelt kunde må ta stilling til hvilket alternativ, eller kombinasjon av alternativer, som vil fungere best for dem.

EMP Secure vil her kunne gi gode råd slik at vi sammen kommer frem til den optimale løsningen for akkurat ditt selskap.

+
-
Alternativ A - Månedsabonnement
+
-
Alternativ B - 12-måneders abonnement
+
-
Alternativ C – 36-måneders abonnement
+
-
Kombinasjon av alternativ A, B og C

Tidsplan for overgang CSP til NCE

1. Januar 2022

Fra denne datoen kan kunder velge å endre sitt abonnement fra CSP til NCE. Dersom man da velger å endre til NCE alternativ B (12-måneders binding), utsetter man i praksis Microsoft sin annonserte prisøkning som finner sted fra 1. mars 2022 til bindingen på NCE er utløpt. 

1. Mars 2022

Denne datoen vil én av to ting skje:
+
-
Dersom du velger å ikke endre abonnement…
Du har ikke aktivt tatt stilling til alternativer for NCE.

Dine eksisterende avtaler på CSP blir omfattet av annonsert prisøkning gjeldende fra 1. mars 2022. Alle nye lisenser du trenger etter denne datoen må kjøpes gjennom NCE programmet.
+
-
Dersom du velger å endre abonnementet…
Du har i perioden 1. januar – 28. februar valgt å gå over fra CSP til NCE alternativ A eller B.

Du forholder deg da til inngåtte avtaler som beskrevet ovenfor.

Etter 1. Mars 2022

Alternativ C blir gjort tilgjengelig.

Skulle det være noen spørsmål, vennligst henvend deg til din kontaktperson hos oss.
EMP Secure AS tar forbehold om eventuelle endringer fra Microsoft etter publisering av innholdet på denne nettsiden, og gir ingen garanti for nøyaktigheten, gyldigheten eller fullstendigheten til informasjonen som er publisert.

Snakk med våre sikkerhetseksperter om løsninger for din bedrift

Markus Færevaag
Offensive Security Manager