Viktigheten av en trygg og sikker IT-drift for bedrifter

Publisert
1/11/2023
I en tid hvor teknologi dominerer alle aspekter av forretningsdrift, står IT-drift frem som et avgjørende element for organisasjoner som ønsker å være banebrytende, effektive og sikre. IT-drift er ryggraden som støtter de teknologiske aspektene til en virksomhet, fra serverdrift til nettverksovervåking og fra datalagring til cybersikkerhet. Et robust IT-driftssystem sikrer at disse komponentene fungerer sammen i en synergi.

Betydningen av IT-drift hos bedrifter

 

Selv om mange virksomheter forstår nødvendigheten av IT-drift, kan det være utfordrende å vite hva som utgjør en stabil og trygg IT-drift. Faktisk er det noen nøkkelelementer som hver organisasjon bør være oppmerksom på:

  • Tilgjengelighet: En robust IT-drift sikrer at systemene er tilgjengelige når teamet ditt trenger dem, uten unødige avbrudd.
  • Sikkerhet: Med stadig økende trusler, må datasikkerhet og beskyttelse mot potensielle angrep prioriteres.
  • Skalerbarhet: Ettersom en bedrift vokser, bør man kunne tilpasse seg og støtte denne veksten uten hindringer.
  • Proaktiv overvåking: I stedet for å reagere på problemer etter at de har oppstått, bør man handle proaktivt, og identifisere potensielle utfordringer før de blir kritiske.

Det er viktig at disse kritiske faktorene ikke bare blir adressert, men overgått. Når en bedrift forstår og gjennomfører disse prinsippene, setter den seg selv opp for suksess.

 

Integrering av innovative teknologiske løsninger

Som sett i nyere teknologier, eksempelvis Microsoft Copilot, gir de nyeste teknologiske innovasjonene muligheten for bedrifter å ta sinIT-drift til nye høyder. Slike verktøy er designet for å optimalisere arbeidsprosesser, forbedre produktiviteten, og sikre dataene dine. Derfor blir integreringen av slike verktøy i din IT-drift uunngåelig for en fremtidsrettet bedrift.

 

Cybersikkerhet: Et kritisk element i IT-drift

Cybertrusler utvikler seg kontinuerlig. Da blir en sikkerIT-drift viktigere enn noensinne. Bevissthetstrening og proaktive sikkerhetstiltak, er nødvendige for å sikre at bedrifter er beskyttet mot potensielle trusler.

 

Fremtiden for IT-drift med EMP Secure

Hos EMP Secure anerkjenner vi ikke bare viktigheten av førsteklasses IT-drift, men vi tilbyr også de nødvendige verktøyene og tjenestene for å sikre at din organisasjon er på forkant med teknologi. Med vår ekspertise og dedikasjon, sikrer vi at din organisasjon alltid er rustet for fremtiden og klar til å møte enhver teknologisk utfordring.

Beskytt bedriften
din i dag

Kontakt oss
Microsoft gjennomfører i nærmeste fremtid to prisøkninger, i tillegg til en endring av lisensmodellen for skytjenester. Endringene gjelder globalt og vil dermed påvirke alle som benytter seg av Microsoft sine tjenester.

På generelt grunnlag vil EMP Secure anbefale våre kunder å vurdere en binding av setebaserte lisenser slik at man utsetter varslet prisøkning i inntil 12 måneder.

Detaljer om endringene finner du nedenfor.

Prisøkning på Service Provider License Agreement (SPLA) lisenser

SPLA er et lisensieringsprogram som gir tjenesteleverandører (som EMP Secure) mulighet til å lisensiere Microsoft produkter for sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra egen infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på 5-10% på SPLA-lisenser fra 1. januar 2022. Endringene gjelder globalt, inkluderer akademisk bruk og gjelder følgende lisenser: 

Produktfamilie
Prisøkning
Win Rmt Dsktp Svcs SAL
10%
Windows Rights Mgmt Services CAL
10%
Windows Server DC Core 
10%
Windows Server STD CORE
10%
Core Infrastructure Svr Ste DC Core
7%
Core Infra Svr Ste Std Core 
5%
Office Professional Plus
10%
Office Standard
10%
Office Multi Language  Pack 
10%
Project Professional
10%
Project Server
10%
Project Standard
10%
Visio Professional
10%
Visio Standard
10%
Visual Studio Enterprise
10%
Visual Studio Professional
10%
Visual Studio Test Professional
10%

Prisøkning på Cloud Solution Provider (CSP) lisenser

CSP er et lisensieringsprogram som gir partnere (som EMP Secure) mulighet til å levere Microsoft Azure og Microsoft Office 365 tjenester til sine kunder. Vi snakker her om alle lisenser som benyttes som en del av tjenestene EMP Secure leverer fra Microsoft sin infrastruktur/skyløsning.

Microsoft kunngjør prisøkning på Microsoft 365 og Office 365 fra 1. mars 2022. Disse endringene gjelder følgende produkter: 

Produktfamilie
Prisøkning
Microsoft 365 Business Basic
20%
Microsoft 365 Business Premium
10%
Office 365 E1
25%
Office 365 E3
8,6%
Microsoft 365 E3
12,5%

Endring av lisensmodellen for skytjenester fra Microsoft

Alle setebaserte produkter og tjenester som frem til i dag har vært omfattet av CSP programmet vil nå i stedet bli lagt inn i Microsoft sitt nye program som heter New Commerce Experience (NCE).

Dette innebærer i praksis flere betydelige endringer i pris og fleksibilitet for både EMP Secure som partner og for sluttkunder av disse produktene.

Programmet består i hovedsak av 3 alternativer for lisensiering hvor hver enkelt kunde må ta stilling til hvilket alternativ, eller kombinasjon av alternativer, som vil fungere best for dem.

EMP Secure vil her kunne gi gode råd slik at vi sammen kommer frem til den optimale løsningen for akkurat ditt selskap.

+
-
Alternativ A - Månedsabonnement
+
-
Alternativ B - 12-måneders abonnement
+
-
Alternativ C – 36-måneders abonnement
+
-
Kombinasjon av alternativ A, B og C

Tidsplan for overgang CSP til NCE

1. Januar 2022

Fra denne datoen kan kunder velge å endre sitt abonnement fra CSP til NCE. Dersom man da velger å endre til NCE alternativ B (12-måneders binding), utsetter man i praksis Microsoft sin annonserte prisøkning som finner sted fra 1. mars 2022 til bindingen på NCE er utløpt. 

1. Mars 2022

Denne datoen vil én av to ting skje:
+
-
Dersom du velger å ikke endre abonnement…
Du har ikke aktivt tatt stilling til alternativer for NCE.

Dine eksisterende avtaler på CSP blir omfattet av annonsert prisøkning gjeldende fra 1. mars 2022. Alle nye lisenser du trenger etter denne datoen må kjøpes gjennom NCE programmet.
+
-
Dersom du velger å endre abonnementet…
Du har i perioden 1. januar – 28. februar valgt å gå over fra CSP til NCE alternativ A eller B.

Du forholder deg da til inngåtte avtaler som beskrevet ovenfor.

Etter 1. Mars 2022

Alternativ C blir gjort tilgjengelig.

Skulle det være noen spørsmål, vennligst henvend deg til din kontaktperson hos oss.
EMP Secure AS tar forbehold om eventuelle endringer fra Microsoft etter publisering av innholdet på denne nettsiden, og gir ingen garanti for nøyaktigheten, gyldigheten eller fullstendigheten til informasjonen som er publisert.

Snakk med våre sikkerhetseksperter om løsninger for din bedrift

Markus Færevaag
Offensive Security Manager